U19: Zápas na Dyčke
 19.február 2022, 14:08 v kategóriách DORAST U19 | Zápasy | Prípravné
prípravný zápas, piatok 18.2.2022 o 18:00, Dyčka

DYČKA - NEVIDZANY U19/B 5:3 (2:2)


5. Dávid Tonka 0:1
11. Dyčka 1:1
39. Boris Boďo 1:2
44. Dyčka 2:2
63. Dyčka 3:2
73. Dyčka 4:2
75. Dyčka 5:2
83. Patrik Studený 5:3

Zostava ŠK Nevidzany: Gabriel Nádašdy - Bohumír Šabík, Denis Kráľ, Jozef Kováč, Adrián Skalnický, Jakub Matušík, Kristián Hlavatý, Richard Laktiš, Šimon Očadlík, Dávid Tonka, Boris Boďo. Striedali: Denis Ovsenák, Patrik Studený. Tréner: Juraj Baláž.

Dorastencom chýbalo v prvom prípravnom zápase z rôznych dôvodov až 9 hráčov (Jakub Bartek, Šimon Strieška, Andrej Lévay, Daniel Kováč, Ján Mášik, Tomáš Čulák, Marcel Tatarkovič, Martin Rumanko, Simon Pavlík). Na zápas proti áčku Dyčky hrajúcemu 7.ligu C ObFZ Nitra tak nový tréner Juraj Baláž zobral aj Jakuba Matušíka z áčka, Jozefa Kováča z momentálne hybernujúceho béčka a zo žiakov Patrika Studeného. Úvod sme mali výborný, hneď z prvej akcie skôroval Dávid Tonka, strelou zvnútra 16-ky obstrelil domáceho brankára. Dyčka vyrovnala po šiestich minútach, ale ďalšie góly aj vďaka istým zákrokom Gabriela Nádašdyho nepridala. Góly padli až na konci polčasu. Po našom pressingu vystihol Boris Boďo rozohrávku obrancov a po hokejovom blafáku nás poslal opäť do vedenia. Znovu sme sa netešili dlho, domáci vyrovnali po štandardke hlavou.
Prvých 10 minút druhého polčasu bolo našim najlepším úsekom v zápase. Domácich sme zatlačili na ich polovicu, ale po kombináciach gól neprišiel. Radovali sa tak domáci, po brejku strelili gól na 3:2, ktorý sa ukázal rozhodujúci. Štvrťhodinu pred koncom pridali v rýchlom slede ďalšie dva, ich vedenie 5:2 však celkom neozrkadlovalo dianie na ihrisku. Skóre uzatvoril najmladší hráč na ihrisku, keď využil zaváhanie domáceho brankára a na dvakrát dorazil loptu do bránky.